top of page

VI PÅ SALONGEN

BLANCHa%CC%8Arspa-13_edited.jpg

ERIKA

Redan som liten älskade jag att hålla på med hår och att få vara kreativ. Jag utbildade mig senare till frisör på Sundsvalls gymnasium och har sedan dess arbetat kvar inom frisörbranschen, något jag aldrig ångrat!

Under mina år som frisör har jag jobbat på flera av de stora salongerna i Sundsvall, och löpande gått utbildningar i både klipp och färg för att ständigt utvecklas och hålla mig uppdaterad, och än idag älskar jag mitt arbete!

När jag inte fixar hår spenderar jag gärna min tid på gymmet eller med min familj och vänner.

3 SNABBA MED ERIKA

1.  |  DINA 3 ABSOLUT BÄSTA STYLINGTIPS?

1: Sov med flätor och locka bara till håret lite framtill på morgonen. 2: Se till att styla håret direkt efter tvätt, då håller det så mycket längre! 3: Vackra håraccessoarer funkar alltid!

2.  |  EN FRISYR DU VILL PROVA PÅ MEN ÄNNU INTE VÅGAT?

3.  |  BÄSTA HÅRTIPSET NÄR DET ÄR ONT OM TID?

I med torrschampoot O&M Dry Queen i hela håret och dra sedan upp det i en half bun!

Jag drömmer inte om något helt crazy, men lugg klipper vi på många nu och det kan jag bli riktigt sugen på - en lätt och luftig lugg! Efter att ha sett en bild på mig själv i lugg från högstadiet har jag dock lovat mig själv att aldrig klippa lugg igen, så jag tror att jag velar lite till - haha. 

SANNA

Mitt frisörliv började redan som 15 åring, och 
sedan dess har jag jobbat på flera av Sundsvalls kända salonger. I november 2013 uppfylldes en dröm och jag startade Blanc Hårspa. Än idag känner jag samma driv och entusiasm för det hantverk som frisöryrket utger. 

Utöver mitt jobb som frisör jobbar jag också som examinator vid Gesällprov för frisörer som ska bli färdigutbildade. Jag arbetar även en del med make up och har medverkat vid många olika produktioner av reklam, musikvideos och filmer. 

Jag drivs av att ständigt utvecklas och testa nya  metoder, vilket jag tror också återspeglas hos oss på salongen.

3 SNABBA MED SANNA

1.  |  3 PRODUKTER DU TAR MED DIG TILL EN ÖDE Ö?

O&M Frizzy Logic, ett magiskt serum med uv-filter och värmeskydd för att återfukta och skydda mot solens strålar - luktar dessutom fantastiskt. Tar även med mig ett djuprengörande shampoo: Kerastase Bain Divalent och en vårdande hårmask: Kerastase Magistral Masque.

2.  |  VILKEN HÅRTREND HOPPAS DU ALDRIG BEHÖVA SE IGEN?

Finns bara en: hockeyfrillan, haha!

3.  |  ETT FRISÖRMINNE DU ALDRIG GLÖMMER?

Finns många, men ler lite extra när jag tänker tillbaka på en kund som låg och snarkade under färgens verkningstid så jag fick väcka henne. Hade även en manlig kund som bad om en frisyr som såg ut som en katt! Det sistnämnda var dock ett skämt, tack och lov!

BLANCHa%CC%8Arspa-4_edited.jpg
7W8A5475_edited_edited.jpg

ANNA

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av färg och form, så mitt yrkesval blev tidigt väldigt tydligt för mig. 

Efter gymnasiet sökte jag mig till Ann Pettersson Hair design School i Örnsköldsvik, och flyttade senare vidare till Sundsvall för att fullfölja min praktik i 2,5 år på salong. Gesällbrevet tog jag 2011. 

Att arbeta med människor och hår tillåter mig att vara både skapande och lyhörd - en nödvändig kombination för att ta fram det bästa i ett hår enligt mig. 

Som uppvuxen i Funäsdalen älskar jag vintern och skidåkning. Påsken är min absoluta favorittid, då åker jag gärna på en solig fjälltur hemöver.

3 SNABBA MED ANNA

1.  |  EN ANNORLUNDA FRISYR DU FÅTT
I UPPDRAG ATT GÖRA?

När jag var elev fick jag i uppdrag att klippa 3 cm korta längder uppe på huvudet, medans resten av håret skulle gå ner till midjan. Jag fick panik, haha! 

2.  |  EN FRISYR DU SJÄLV PROVAT PÅ,
MEN ALDRIG GÖR OM?

Det var en 2-in-1 kan man säga: page uppe på, och långt i nacken! Det var visst trendigt då?

3.  |  ETT STYLINGVERKTYG DU INTE
VILL LEVA UTAN?

Min GHD plattång med rörliga plattor! Den fixar allt från lockar, vågor, plattning och volym!

Mer om

BLANC HÅRSPA

136062221_391443318623082_53762071239672

Blanc hårspa är en hår och skönhetssalong intill den vackra Sidsjön i centrala Sundsvall.
Vi öppnade i november 2013 och har sedan dess arbetat för att alla kunder som kommer till oss ska få känna sig riktigt omhändertagna och lämna med en upplevelse utöver det vanliga.

 

Vi älskar ett välmående och friskt hår som återspeglar sin ägares personlighet och stil och är sällan sena på att ta in de senaste hårtrenderna, produkterna och verktygen för att hela tiden utveckla våra metoder och hålla oss uppdaterade.

bottom of page